ПРАВИЛА

ПРАВИЛА ЗА ОБЈАВЉИВАЊЕ  КЊИЖЕВНИХ ОСТВАРЕЊА И ДРУГИХ САДРЖАЈА ПОРТАЛА ПоезијаСРБ

1. ПОРТАЛ ПоезијаСРБ у себи повезује домене поезија.срб ; www.poezijascg.com ; www.poezija.rs и све пратеће садржаје на њима попут блогова, форума и сл.. (У даљем тексту  портал).

2. За објављивање поезије и других књижевних радова на овом порталу не плаћа се ауторски хонорар.  Портал је сајт Удружења песника Србије ПоезијаСРБ и садржи ауторску поезију, друга ауторска књижевна остварења, као и натписе, коментаре и друге садржаје.

3. Садржаји портала су пред Вама такви како су написани од стране аутора и Удружење песника Србије ПоезијаСРБ Вам ништа не гарантује, нити сноси било какву одговорност, у вези са њима.

Посебно, Удружење песника Србије ПоезијаСРБ Вам ништа не гарантује за садржаје портала које сами постављате, али их може (мада није обавезан) уклонити, ако садрже, по његовој процени, непримерене поруке.

4. Све садржаје на порталу посетиоци и регистровани корисници могу само читати.

Немају право да врше измене, објављују или на било који други начин користе све садржаје овог портала без писмене дозволе аутора поезије, других књижевних остварења или других садржаја портала.

У случају неовлашћеног коришћења објављене поезије или других књижевних радова на овом порталу од стране посетиоца или регистрованих корисника овог портала, Удружење песника Србије ПоезијаСРБ не може ни у ком случају сносити никакву одговорност.

Та одговорност је на посетиоцу или регистрованом кориснику портала, који без договора са аутором, неовлашћено користи објављену поезију и друге књижевне радове.

Аутор поезије и других књижевних остварења објављених на овом порталу, сам се стара о заштити својих ауторских права у случају неовлашћеног коришћења од стране посетиоца или регистрованих корисника овог портала.

5. Заинтересовани песници и други књижевни ствараоци, могу поставити своје радове на овом порталу,  ако се њихова књижевна остварења по мишљењу уредника овог портала уклапају у уређивачки концепт портала.

На насловној страни портала ( www.poezijascg.com/PHP-Nuke ) своја књижевна остварења могу поставити регистровани чланови и песници чије радове за постављање одабере уредник портала.

Од 06.06. 2009. године можете и сами, као регистровани члан БЛОГА ПоезијаРС ( www.poezija.rs ) објавити Вашу поезију кад год пожелите.

6. Слањем својих књижевних радова на линку Пошаљите песму, или на било који други начин (емаил, пошта, итд) директно уреднику портала или директним постављањем на Форуму или Блогу овог сајта, аутор је сагласан да се исти објаве на овом сајту без права на новчану или било какву другу надокнаду и прихвата сву одговорност и сносиће насталу материјалну штету у случају да објављивањем књижевних радова дође до кршења туђих ауторских права.

7. Заинтересовани за објављивање поезије или других књижевних остварења на овом порталу, своје радове могу послати, као регистровани корисник, директно на линку Пошаљите песму , или их могу сами директно поставити на ФОРУМУ овог сајта у рубрици *ПОЕЗИЈА – www.poezijascg.com* или на БЛОГУ ПоезијаСРБ.

Уредник портала задржава право да песме и друга књижевна остварења граматички, стилски, визуелно, садржајно  или на други начин промени и  прилагоди за објављивање на порталу искључиво у складу  са својим погледима и схватањима.

Уредник портала задржава право да песме, друга књижевна остварења и све друге натписе и коментаре, ако се по његовом мишљењу не уклапају у уређивачки концепт портала, не објави, односно да их уколико су обављени, брише са портала.

8. Радови се објављују под именом и  презименом аутора (ако се уклапају у уређивачки концепт портала) , па је неопходно да пре објављивања, уреднику портала на емаил песник@поезијасцг.цом доставите податке о Вама ( име, презиме, краћу биографију, фотографију).

9. Сву одговорност за аутетичност, власништво и ауторска прва над поезијом и другим књижевним остварењима, послатим ради објављивања на овом порталу и насталу материјалну штету због евентуалне повреде ауторских права трећих лица, сноси особа која достави поезију и друга књижевна остварења.

10. Достављена поезија и друга књижевна остварења се на насловној страни портала и БЛОГУ ПоезијаСРБ објављују под именом и презименом и уз фотографију аутора. На ФОРУМУ сајта могуће је објављивање књижевних радова под корисничком шифром.

11. Слањем својих књижевних радова на линку Пошаљите песму  или на било који други начин, директно уреднику портала или директним постављањем својих радова или коментара на овом порталу, у ФОРУМУ или БЛОГУ, аутор радова или коментара прихвата да је то урадио својом слободном вољом и не може тражити од уредника портала да му поправља или брише објављене радове или постављене коментаре.
 
Једном послати и постављени књижевни радови и сви натписи, коментари, линкови и други доприноси посетилаца и регистрованих корисника портала, могу стајати на порталу све док је то у складу са уређивачком политиком портала, о чему одлучује искључиво уредник портала, који може по свом нахођењу постављати на портал и брисати са портала све садржаје.

12. Од песама послатих на линку Пошаљите песму или на други начин објављених на порталу, уредник портала може бирати *СТИХ ДАНА* и *ПЕСМЕ НЕДЕЉЕ* које ће даље учествовати у такмичењу у Анкети на овом порталу за *ПЕСМУ МЕСЕЦА* и *ПЕСМУ ГОДИНЕ*.

Такође, уредник портала, објављене песме на овом порталу може постављати у онлине пројекту *КАКО ПЕСМОМ ДА МЕЊАМ СВЕТ, www.poezijascg.com* и другим онлине презентацијама и пројектима на овом сајту (као што су *ПЕСМЕ МЕСЕЦА*, *ПЕСМЕ ГОДИНЕ*, као и Часопису Поезије *Поезија Србије* и сличним пројектима.

13. Пре доношења одлуке за достављање Ваше поезије или других књижевних форми, ради објављивања на овом порталу, или пре него што сами поставите Вашу поезију на Форуму или Блогу овог портала, молимо Вас да обавезно прочитате ПРАВИЛА ЗА ОБЈАВЉИВАЊЕ КЊИЖЕВНИХ ОСТВАРЕЊА НА ПОРТАЛУ ПоезијаСРБ.

14. Слањем Ваше поезије или других књижевних форми уреднику портала путем И-мејла: pesnik@poezijascg.com , на линку *Пошаљите песму* или  директним постављањем на Форуму или Блогу, прихватате *ПРАВИЛА ЗА ОБЈАВЉИВАЊЕ КЊИЖЕВНИХ ОСТВАРЕЊА НА ПОРТАЛУ ПоезијаСРБ.

15. Удружење песника Србије *ПоезијаСРБ* и уредник портала задржавају право на измене и допуне ових правила у сваком тренутку.

Председник Удружење песника Србије *ПоезијаСРБ*
и уредник ПОРТАЛА ПоезијаСРБ,
Обрадовић Љубодраг

Овај чланак прочитало је 2031. посетилаца сајта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezija.rs/pesnici/pravila/

3 comments

  • Marina Adamović on 12 februara, 2013 at 3:38 pm
  • Odgovoriti

  Svakako… jasno

  • Marina Adamović on 28 februara, 2013 at 9:27 am
  • Odgovoriti

  http://stihomgovorim.com/autori8.html

  • Vesna Jaksic on 29 septembra, 2013 at 8:20 pm
  • Odgovoriti

  Postovani,
  da li postoji mogucnost da objavite pesmu mog prijatelja Milomira Obradovica? Pise pesme, zdravice, cestitke. Na sajmu sljiva u Osecini osvojio je drugo mesto na takmicenju za cestitku sljivi.
  Ako je moguce, molim vas da mi javite, da posaljem.
  Hvala vam puno.
  Pozdrav Vesna Jaksic, 064-22-32-642

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.