УЧЛАНИТЕ СЕ

Преузмите Статут Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ* у пдф-у

Прочитајте списак чланова Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ са садиштем у Крушевцу.

Дакле, уколико и Ви желите да будете члан Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ*, потребно је да прихватите СТАТУТ удружења, да попуните приступницу и да након пријема од стране управног одбора у чланство уплатите чланарину (која је симболична и плаћа се у једнократно у износу од 1.000,00 динара и омогућује вам чланство за трогодишњи период почев од дана пријема Ваше уплате).
 
За објављивање на овом порталу потребно је да прихватите и ПРАВИЛА ЗА ОБЈАВЉИВАЊЕ КЊИЖЕВНИХ ОСТВАРЕЊА И ДРУГИХ САДРЖАЈА ПОРТАЛА ПоезијаСРБ*.
 

ЦИЉЕВИ УДРУЖЕЊА

 ЦИЉЕВИ УДРУЖЕЊА – изводи из Статута удружења песника Србије *ПоезијаСРБ* Циљеви Удружења су:
 
 • унапређење и афирмација оригиналног песничког и књижевног стваралаштва и културе српског народа;
 • допринос ширењу поезије, књига поезије и књижевности уопште, као и допринос памћењу значајних српских песника и књижевника;
 • приређивање скупова песника и поетских вечери, расправа и трибина о поезији, домаћих и међународних песничких и књижевних манифестације и додела пригодних награда;
 • бављење недобитном издавачком делатношћу за своје чланове;
 • заступање интереса песника тако што штите слободу песничког и књижевног стваралаштва и залажу се за повољан материјални и друштвени положај песника и књижевних стваралаца и књижевног стваралаштва у Републици Србији;
 • воћење бриге о заштити књижевничких моралних и ауторских права;
 • сарадња са одговарајућим друштвима и удружењима песника и књижевника у земљи и иностранству, развијање међународне културне и књижевне сарадње и бављење неговањем књижевно-културне традиције, обележавање јубилеје и значајних догађаја у историји поезије, културе и књижевности.

Ради остваривања својих циљева Удружење нарочито:

 1. прикупља и обрађује научну и стручну литературу у области поезије и књижевности;
 2. организује, само или у заједници са другим организацијама, стручне скупове, саветовања, семинаре и друге облике едукације у области поезије, културе и књижевности;
 3. објављује књиге поезије и друге књижевне књиге и публикације из области књижевности и културе, у складу са законом;
 4. организује предавања из области поезије и књижевности ради едукације деце и омладине и свих грађана;
 5. организује волонтерске акције за прикупљање књига ради ширења књиге у све установе, школе и друге организације;
 6. сарађује са универзитетима, школама, стручним удружењима и другим организацијама у земљи и иностранству које се баве поезијом и књижевношћу уопште.

РЕГИСТРАЦИЈА ЗА Удружење песника *ПоезијаСРБ*.

Преузмите Статут Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ* у пдф-у

Још увек нисте члан Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ*? Ако желите можете то постати ако претходно уреднику сајта на емаил: pesnik@poezija.rs доставите следећу ПРИЈАВУ са подацима о Вама:

Преузмите пријаве:

 
ПРИЈАВА за чланство у Удружењу песника Србије *ПоезијаСРБ*
Р.бр. Подаци Опис
1. Име и презиме:  
2. Место пребивалишта:  
3. Улица:  
4. ЈМБГ  
5. Објављене књиге поезије:  
6. Објављена поезија у зборницима:  
7. Објављена поезија у часописима:  
8. Објављена поезија на сајтовима:  
9. Мејл:  
10. Телефон:  
11. Сајт:  
12. Биографија:  
 

Прочитао сам СТАТУТ Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ*, прихватам га и желим да будем члан и да активно учествујем у остваривању циљева Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ* са седиштем у Крушевцу.

Упознат сам са чињеницом, да ако управни одбор удружења прихвати моју пријаву и о томе ме обавести (на мејл, телефон, адресу или на сајту удружења), да члан Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ* постајем са даном уплате износа од 1.000,00 динара на жиро рачун удружења бр: 310-209359-17  на име чланарине за период од наредне три године.

 Прочитао сам и ПРАВИЛА ЗА ОБЈАВЉИВАЊЕ КЊИЖЕВНИХ ОСТВАРЕЊА И ДРУГИХ САДРЖАЈА САЈТА*, прихватам их и желим да будем и регистровани члан сајта www.poezijascg.com, односно поезија.срб и да активно учествујем у креирању садржаја сајта.У прилогу Вам достављам моје радове (књиге, зборнике, часописе, односно 10 необјављених песама), моју кратку аутобиографију, фотографију, емаил и предлог за корисничко име и шифру на сајту и изјављујем да да за све послате књиге, часописе и податке не тражим, нити ћу тражити никакву надокнаду или враћање у било ком случају.
 
Датум, Место, Песник (име и презиме, подпис), ЈМБГ !

Ако Управни одбор прихвати Вашу пријаву бићете обавештени о пријему за члана Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ* на мејл који сте доставили и остаје Вам само да још на жиро рачун удружења 310-209359-17 уплатите износ од 1.000,00 динара на име чланарине за период од три године (који тече од дана уплате чланарине).

Даном уплате чланарине постајете редовни члан Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ* и бићете регистровани (ако до тада нисте) и као корисник БЛОГА www.poezija.rs, односно поезија.срб и најкасније у наредна 2 – 3 дана, на Ваш емаил, ћете добити Ваше корисничке податке ( име и шифру) за објављивање ваше поезије и других садржаја на поменутом блогу. Шифру можете променити, ако то желите у вашим корисничким подацима.

Напомена:
 
Прочитајте списак чланова Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ са садиштем у Крушевцу.

Сви наведени песници су примљени у чланство Удружења песника Србије -ПоезијаСРБ. Своје чланство активирају уплатом приступне чланарине од 1.000,00 динара на жиро рачун удружења:  310-209359-17. На седницама удружења могу присуствовати, одлучивати, бирати и бити бирани сви чланови Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ који су измирили чланарину.

Извињавам се за неажурност и грешке у евиденцији и молим Вас да ме о уоченим пропустима обавестите на мејл: pesnik@poezija.rs

Овај чланак прочитало је 2190. посетилаца сајта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezija.rs/pesnici/uclanite-se/

11 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Marina Adamović on 13 фебруара, 2013 at 11:42 am
  • Odgovoriti

  Ljubo,
  Znači li ovo da sam član Udruženja pesnika Sr – mejlom sam poslala PRIJAVU? Mogu li uplatiti i članarinu, i za dva zbornika OKRETANJE TOČKA – na ISTOM računu 310-209359-17 = 1.500 din? …. ako će me u zorniku , uopšte, biti….
  Pozdrav
  marina

 1. Да Марина, можеш уплатити. Послао сам ти мејл…

  • ljubica on 29 марта, 2013 at 8:56 pm
  • Odgovoriti

  kako da se nas dvoje uclanimo….mozete li to vi uraditi….uplacujemo ….clanarinu pozdrav…

  1. Ljubice, na linku http://poezija.rs/pesnici/uclanite-se/ imaš detaljno upustvo. Samo popuni prijave i pošalji mi na mejl… Pozdrav Ljuba

 2. poezija je mnogo lepa……

  • Milos on 24 новембра, 2015 at 9:42 pm
  • Odgovoriti

  Imam 18 godina,dosta pišem za oredjene sajtove,ali nemam još uvek ništa zvanično objavljeno.Da li neko ko još uvek nije ništa objavio može postati član slanjem svojih radova,podataka i uplaćivanjem članarine?

  1. Milose, Za pisanje na Blogu PoezijaSRB nije potrebno biti član Udruženja pesnika Srbije – PoezijaSRB, dovoljno je da na mejl pesnik@poezija.rs izraziš želju za pisanjem, pošalješ svoju kratku biografiju i fotografijui to je to, ja ću ti otvoriti nalog. A za članstvo u Udruženju PoezijaSRB pročitaj pravila i popuni pristupnicu…

   Pozdrav Ljuba

  • Nikola Jakovljevoć on 13 децембра, 2015 at 12:25 pm
  • Odgovoriti

  Ja sam Nikola Jakovljević,svršeni gimnazijalac,imam 19 godina.Imam 14 svojih pesama,hteo bih da ih neki pesnik pročita i oceni i da ih objavi!

  1. Никола, Своје песме можеш сам постављати на Блогу ПоезијаСРБ, само је потребно претходно да мени на мејл: pesnik@poezija.rs пошаљеш податке о теби и изразиш жељу да песме објављујеш на ПоезијиСРБ. Пошаљи песме мени на поменути мејл и ја ћи их прочитати, па ћемо заједно одлучити шта нам је чинити. Могле би неке од њих да се објаве и у Часопису за поезију ПоезијаСРБ. Поздрав Љуба

Оставите одговор

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.