УЧЛАНИТЕ СЕ

Преузмите Статут Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ* у пдф-у

Прочитајте списак чланова Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ са садиштем у Крушевцу.

 

Дакле, уколико и Ви желите да будете члан Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ*, потребно је да прихватите СТАТУТ удружења, да попуните приступницу и да након пријема од стране управног одбора у чланство уплатите чланарину (која је симболична и плаћа се у једнократно у износу од 1.000,00 динара и омогућује вам чланство за трогодишњи период почев од дана пријема Ваше уплате).
 
За објављивање на овом порталу потребно је да прихватите и ПРАВИЛА ЗА ОБЈАВЉИВАЊЕ КЊИЖЕВНИХ ОСТВАРЕЊА И ДРУГИХ САДРЖАЈА ПОРТАЛА ПоезијаСРБ*.
 

ЦИЉЕВИ УДРУЖЕЊА

 ЦИЉЕВИ УДРУЖЕЊА – изводи из Статута удружења песника Србије *ПоезијаСРБ* Циљеви Удружења су:
 
 • унапређење и афирмација оригиналног песничког и књижевног стваралаштва и културе српског народа;
 • допринос ширењу поезије, књига поезије и књижевности уопште, као и допринос памћењу значајних српских песника и књижевника;
 • приређивање скупова песника и поетских вечери, расправа и трибина о поезији, домаћих и међународних песничких и књижевних манифестације и додела пригодних награда;
 • бављење недобитном издавачком делатношћу за своје чланове;
 • заступање интереса песника тако што штите слободу песничког и књижевног стваралаштва и залажу се за повољан материјални и друштвени положај песника и књижевних стваралаца и књижевног стваралаштва у Републици Србији;
 • воћење бриге о заштити књижевничких моралних и ауторских права;
 • сарадња са одговарајућим друштвима и удружењима песника и књижевника у земљи и иностранству, развијање међународне културне и књижевне сарадње и бављење неговањем књижевно-културне традиције, обележавање јубилеје и значајних догађаја у историји поезије, културе и књижевности.

Ради остваривања својих циљева Удружење нарочито:

 1. прикупља и обрађује научну и стручну литературу у области поезије и књижевности;
 2. организује, само или у заједници са другим организацијама, стручне скупове, саветовања, семинаре и друге облике едукације у области поезије, културе и књижевности;
 3. објављује књиге поезије и друге књижевне књиге и публикације из области књижевности и културе, у складу са законом;
 4. организује предавања из области поезије и књижевности ради едукације деце и омладине и свих грађана;
 5. организује волонтерске акције за прикупљање књига ради ширења књиге у све установе, школе и друге организације;
 6. сарађује са универзитетима, школама, стручним удружењима и другим организацијама у земљи и иностранству које се баве поезијом и књижевношћу уопште.

РЕГИСТРАЦИЈА ЗА Удружење песника *ПоезијаСРБ*.

Преузмите Статут Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ* у пдф-у

Још увек нисте члан Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ*? Ако желите можете то постати ако претходно уреднику сајта на емаил: pesnik@poezija.rs доставите следећу ПРИЈАВУ са подацима о Вама:

Преузмите пријаве:

 
ПРИЈАВА за чланство у Удружењу песника Србије *ПоезијаСРБ*
Р.бр. Подаци Опис
1. Име и презиме:  
2. Место пребивалишта:  
3. Улица:  
4. ЈМБГ  
5. Објављене књиге поезије:  
6. Објављена поезија у зборницима:  
7. Објављена поезија у часописима:  
8. Објављена поезија на сајтовима:  
9. Мејл:  
10. Телефон:  
11. Сајт:  
12. Биографија:  
 

Прочитао сам СТАТУТ Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ*, прихватам га и желим да будем члан и да активно учествујем у остваривању циљева Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ* са седиштем у Крушевцу.

Упознат сам са чињеницом, да ако управни одбор удружења прихвати моју пријаву и о томе ме обавести (на мејл, телефон, адресу или на сајту удружења), да члан Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ* постајем са даном уплате износа од 1.000,00 динара на жиро рачун удружења бр: 205-514491-79 на име чланарине за период од наредне три године.

 Прочитао сам и ПРАВИЛА ЗА ОБЈАВЉИВАЊЕ КЊИЖЕВНИХ ОСТВАРЕЊА И ДРУГИХ САДРЖАЈА САЈТА*, прихватам их и желим да будем и регистровани члан сајта www.poezijascg.com, односно поезија.срб и да активно учествујем у креирању садржаја сајта.У прилогу Вам достављам моје радове (књиге, зборнике, часописе, односно 10 необјављених песама), моју кратку аутобиографију, фотографију, емаил и предлог за корисничко име и шифру на сајту и изјављујем да да за све послате књиге, часописе и податке не тражим, нити ћу тражити никакву надокнаду или враћање у било ком случају.
 
Датум, Место, Песник (име и презиме, подпис), ЈМБГ !

Ако Управни одбор прихвати Вашу пријаву бићете обавештени о пријему за члана Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ* на мејл који сте доставили и остаје Вам само да још на жиро рачун удружења 205-514491-79 уплатите износ од 1.000,00 динара на име чланарине за период од три године (који тече од дана уплате чланарине).

Даном уплате чланарине постајете редовни члан Удружења песника Србије *ПоезијаСРБ* и бићете регистровани (ако до тада нисте) и као корисник БЛОГА www.poezija.rs, односно поезија.срб и најкасније у наредна 2 – 3 дана, на Ваш емаил, ћете добити Ваше корисничке податке ( име и шифру) за објављивање ваше поезије и других садржаја на поменутом блогу. Шифру можете променити, ако то желите у вашим корисничким подацима.

Напомена:
 
Прочитајте списак чланова Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ са садиштем у Крушевцу.

Сви наведени песници су примљени у чланство Удружења песника Србије -ПоезијаСРБ. Своје чланство активирају уплатом приступне чланарине од 1.000,00 динара на жиро рачун удружења:  205-514491-79. На седницама удружења могу присуствовати, одлучивати, бирати и бити бирани сви чланови Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ који су измирили чланарину.

Извињавам се за неажурност и грешке у евиденцији и молим Вас да ме о уоченим пропустима обавестите на мејл: pesnik@poezija.rs

Овај чланак прочитало је 2190. посетилаца сајта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezija.rs/pesnici/uclanite-se/

12 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Marina Adamović on 13 februara, 2013 at 11:42 am
  • Odgovoriti

  Ljubo,
  Znači li ovo da sam član Udruženja pesnika Sr – mejlom sam poslala PRIJAVU? Mogu li uplatiti i članarinu, i za dva zbornika OKRETANJE TOČKA – na ISTOM računu 310-209359-17 = 1.500 din? …. ako će me u zorniku , uopšte, biti….
  Pozdrav
  marina

 1. Да Марина, можеш уплатити. Послао сам ти мејл…

 2. kako da se nas dvoje uclanimo….mozete li to vi uraditi….uplacujemo ….clanarinu pozdrav…

  1. Ljubice, na linku http://poezija.rs/pesnici/uclanite-se/ imaš detaljno upustvo. Samo popuni prijave i pošalji mi na mejl… Pozdrav Ljuba

 3. poezija je mnogo lepa……

 4. Imam 18 godina,dosta pišem za oredjene sajtove,ali nemam još uvek ništa zvanično objavljeno.Da li neko ko još uvek nije ništa objavio može postati član slanjem svojih radova,podataka i uplaćivanjem članarine?

  1. Milose, Za pisanje na Blogu PoezijaSRB nije potrebno biti član Udruženja pesnika Srbije – PoezijaSRB, dovoljno je da na mejl pesnik@poezija.rs izraziš želju za pisanjem, pošalješ svoju kratku biografiju i fotografijui to je to, ja ću ti otvoriti nalog. A za članstvo u Udruženju PoezijaSRB pročitaj pravila i popuni pristupnicu…

   Pozdrav Ljuba

  • Nikola Jakovljevoć on 13 decembra, 2015 at 12:25 pm
  • Odgovoriti

  Ja sam Nikola Jakovljević,svršeni gimnazijalac,imam 19 godina.Imam 14 svojih pesama,hteo bih da ih neki pesnik pročita i oceni i da ih objavi!

  1. Никола, Своје песме можеш сам постављати на Блогу ПоезијаСРБ, само је потребно претходно да мени на мејл: pesnik@poezija.rs пошаљеш податке о теби и изразиш жељу да песме објављујеш на ПоезијиСРБ. Пошаљи песме мени на поменути мејл и ја ћи их прочитати, па ћемо заједно одлучити шта нам је чинити. Могле би неке од њих да се објаве и у Часопису за поезију ПоезијаСРБ. Поздрав Љуба

  • Jelena T. Stanković on 16 septembra, 2023 at 7:59 pm
  • Odgovoriti

  Poštovani,
  Želela bih da se učlanim, već imam dosta objavljenih pesama, međutim iz nekog razloga sa sajta ne mogu da preuzmem prijave za učlanjenje ni u jednom formatu. Možete li mi dati savet kako bih to mogla da učinim? Zaista ne znam zašto računar ne preuzima baš sa ovog sajta, ako bi moglo da se nađe neko rešenje da mi pošaljete na mejl, bila bih Vam zahvalna.

  Srdačan pozdrav,

  Jelena Trajanovski Stanković

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.