ЉУБАВ И ВИНО – ВЕЧИТА ИНСПИРАЦИЈА 2020, Крушевац – Одлуке жирија

Видео Љубодраг Обрадовић

Поводом Дана заљубљених и Светог Трифуна, 14. фебруарa 2020. године у Белој сали КЦК у Крушевцу одржана је, сада већ традиционална, манифестација „ЉУБАВ И ВИНО – ВЕЧИТА ИНСПИРАЦИЈА“. У пригодном поетско-музичко-фолклорном програму представљени су најбољи радови са дванаестог међународног конкурса „ЉУБАВ И ВИНО – ВЕЧИТА ИНСПИРАЦИЈА“, за музички тренутак у програму побринуо се оркестар Душана Дуце Пејчића и вокални солиста Иван Станковић, као и младе талентоване вокалне солисткиње из КУД-а Вук Караџић, а за фолклорни део програма био је задужен Горан Тодисијевић и фолклорна секција КУД-а „Вук Караџић“ из Треботина, Жабара и Мале Врбнице. Програм су организовали и реализовали Удружење песника Србије – Поезија СРБ и Арт-галерија МАКИ из Крушевца, уз подршку Културног центра Крушевац. Програм су осмислили и водили Светлана Ђурђевић – заменик председника Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ и Љубодраг Обрадовић – председник Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ. Своју поезију говорили су поред песника који су учествовали на конкурсу „ЉУБАВ И ВИНО ВЕЧИТА ИНСПИРАЦИЈА“ и добили награде и чланови жирија, као и Снежана Поповић – један од оснивача хуманитарне организације „ЧАРАПАНСКО СРЦЕ“, а своје афоризме говорио је Михајло Ћирковић Ћира. Присутне посетиоце у Белој Сали КЦК поздравио је Живорад Милановић Маки – идејни оснивач манифестације и власник Атељеа-галерије МАКИ из Крушевца, а награде је уричила Весна Лазаревић, заменица градоначелнице града Крушевца.Одлуке жирија на конкурсу ЉУБАВ И ВИНО – ВЕЧИТА ИНСПИРАЦИЈА 2020

 

На седници одржаној 11.02.2020. године у Крушевцу, жири конкурса ЉУБАВ И ВИНО – ВЕЧИТА ИНСПИРАЦИЈА, у саставу: Светлана Ђурђевић, песник – председник; Живорад Милановић Маки, академски сликар – члан; Мирослав Живановић, песник – члан; мр Ратко Тодосијевић, сликар и песник – члан; Саша Милетић, песник – члан; Данијела Јевремовић, професор разредне наставе и песник – члан и Дејан Петровић Кенац – песник – члан донео је следеће одлуке:

Основне школе:

 1. Ахмед Халилбашић из Живинице – БИХ за песму А ЈА ЈЕ ЈОШ УВЕК ЧЕКАМ,
 2. – Харис Халилбашић из Живинице – БИХ за песму ЗАЉУБЉЕН СИ, СХВАТАШ.

 

Средње школе:

 1. – Јована Марковић из Љубаве за песму ТЕБИ,
 2. – Ина Хинић из Крушевца за песму РАСТАНАК,
 3. – Јована Живковић из Крушевца за песму ТРАГОМ БЕСКРАЈА.

Студенти:

 1. Ана Бабић из Крушевца за песму СВЕТ У ОСМЕХУ,
 2. Милан Марковић из Семедража код Горњег Милановца за песму МОСТ ЉУБАВИ,
 3. место равноправно деле: Никола Вукоје из Сечња за песму ГРЛИМ ТЕ ЧАШОМ и Алекса Јаџић из Раковице за песму НЕБРАНО ГРОЖЂЕ.

Одрасли у категорији песме о вину:

 1. – Живојин Манојловић из Крушевца за песму УКРОЋЕН,
 2. – Милко Стојковић из Смедеревске Паланке за песму ПОЈАЊЕ О ВИНУ,
 3. – Биљана Станисављевић из Параћина за песму ВИНОГРАДЕ РОДЕ.

Одрасли у категорији песме о љубави:

 1. награду равноправно деле: Слађана Бундало из Крушевца за песму ТУ СИ и Срећко Симић за песму ДА МИ ЈЕ ДА СЕ ЗАЉУБИМ,
 2. – Стеван Милошевић из Врања за песму БЕЗБОЛНИ СОНЕТ,
 3. – награду равноправно деле: Дејан Милошевић из Крушевца за песму ПИСМО, Горан Арсић из Крушевца за песму ИСКРА ЉУБАВИ и Хаџи Иван Милановић из Јасике за песму ЗВЕЗДАНИ СЈАЈ.

Похвалу ПоезијаСРБ за квалитет поезије добили су:

 1. Мирјана Ранђеловић из Прокупља
 2. Миона Димитријевић из Крушевца
 3. Марина Крстић из Крушевца
 4. Миле Лисица из Бања Луке
 5. Мирослава Миљковић из Ниша
 6. Радмила Миладиновић из Велике Ломнице
 7. Нада Милутиновић из Велике Плане
 8. Љиљана Тамбурић из Крушевца
 9. Јиван Н. Бундало из Београда
 10. Снежана Гагулић Обрадовић из Шапца
 11. Аида Ораховац из Куча
 12. Јасмина Томић Теи из Лесковца
 13. Александра Соколовић из Ћуприје
 14. Владислав Влаховић из Подгорице
 15. Звездана Милосвљевић из Ћуприје
 16. Томислав Милутиновић из Велике Плане
 17. Стефан Кнежевић из Крушевца
 18. Тихомир Јанићијевић из Куршумлије

Одлуке донео жири


 • Светлана Ђурђевић, песник – председник;
 • Живорад Милановић Маки, академски сликар – члан;
 • Мирослав Живановић, песник – члан;
 • мр Ратко Тодосијевић, сликар и песник – члан;
 • Саша Милетић, песник – члан;
 • Данијела Јевремовић, професор разредне наставе – члан и
 • Дејан Петровић Кенац – песник – члан

Победницима ће бити уручене дипломе и награде у књигама на извођењу уметничког програма у част ЉУБАВИ И ВИНА 14.02.2020. године у 18:00 часова у Белој сали КЦК у Крушевцу. Организатори нису у ситуацији да сносе трoшкове добитницима награда за долазак и боравак у Крушевцу. Добитницима који не могу да присуствују уручивању награда послаћемо награде и дипломе у дигиталној форми у PDF-у на њихов Емаил, уколико то добитници затраже. Извињавамо се ако је дошло до грешака у називу песме, имену аутора, имену месту из ког је аутор или неких других правописних грешака. Молимо да нас обавестите на мејл ljubav@poezija.rs како би смо грешке исправили. Наше честитке и све најбоље!

 

Поводом Дана заљубљених и Светог Трифуна (14. фебруар), Атеље-галерија МАКИ из Крушевца и Удружење песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу у сарадњи са Културним центром Крушевац расписују 12. међународни литерарно-ликовни конкурс за 2020. годину на тему:

ЉУБАВ И ВИНО – ВЕЧИТА ИНСПИРАЦИЈА

 

На литерарном конкурсу могу бити заступљене све врсте уметничког изражавања у поезији на српском језику. Право учећа имају сви песници и то у следећим категоријама:

 • ученици основних школа,
 • ученици средњих школа,
 • студенти
 • одрасли песници из земље и иностранства

Можете послати највише до 2 песме, једну о љубави и једну о вину. Радове слати до 8. фебруара 2020. године, (уз назнаку за коју категорију шаљете) искључиво у електронској варијанти у word, odt или pdf формату на мејл: ljubav@poezija.rs

На ликовном конкурсу могу бити заступљене све врсте уметничког изражавања и стилова. Право учећа имају:

 • ученици средњих школа и
 • студенти из земље и иностранства.

Заинтересовани ликовни ствараоци своје радове могу предати лично, поштом или емаилом (у зависности од самог рада), до 8. фебруара 2020. године на адресу:

– Атеље-галерија МАКИ из Крушевца, Чупићива 36 , 37.000 Крушевац или на МЕЈЛ: artmaky.1953@gmail.com са назнаком за Живорада Милановића Макија.

Сви радови у обе категор ије морају да садрже податке о аутору и о школи или факултету.

Радови се не враћају. Аутори радова су сагласна да се сви њихови радови могу објавити на порталу поезија.срб и другим издањима организатора и суорганизатора ове манифестације без новчане накнаде ауторима.

Одлука о добитницима награда биће објављена на порталу поезија.срб до 12.02.2020. године. Победницима ће бити уручене дипломе и награде у књигама на извођењу уметничког програма у част ЉУБАВИ И ВИНА 14.02.2019. године у 18:00 часова у Белој сали КЦК у Крушевцу. Организатори нису у ситуацији да сносе трошкове добитницима награда за долазак и боравак у Крушевцу. Добитницима који не могу да присуствују уручивању награда послаћемо награде и дипломе у дигиталној форми у PDF-у на њихов Емаил, уколико то добитници затраже.

ВИНО ЈЕ ФЛАШИРАНА ПОЕЗИЈА

/Шкотски песник Стивенсон/

ЉУБАВ И ВИНО ДОПУЊУЈУ СЕ ФИНО!

 

 

Овај чланак прочитало је 159. посетилаца сајта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezija.rs/pesnici/konkursi/ljubav-i-vino-vecita-inspiracija-2020-krusevac/

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.