Томиславу Милетићу Годишња награда ПоезијеСРБ

     У Крушевачком позоришту су 31.01.2014. године одржани Годишњи песнички сурети Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ на којима је књижевнику Томиславу Милетићу за његово целокупно књижевно стваралаштво додељена ГОДИШЊА НАГРАДА овог удружења за 2013 годину. Награду је уручио Љубодраг Обрадовић – председник удружења.
       У програму који је уследио наступили су афористичари и сатиричари: Драгиша Павловић Расински, Драган Матејић, Ивко Михајловић и Дејан Ристић; песници: Горан Минић, Далибор Ђокић, Мића Живановић, Живота Трифуновић, Драган Тодосијевић, Даница Рајковић, Вељко Стамбилија, Милан Милетић, Живомир Миленковић, Зора Митровић, Мирко Стојадиновић, Никола Стојановић, Саша Милетић, Даница Гвозденовић, Љубодраг Обрадовић, Дејан Ристић, Светлана Ђурђевић и Томислав Милетић и музичари Мића Живановић и Милан Милетић. Програм је осмислила и водилаСветлана Ђурђевић.


Поетски круг песничких зборника ПоезијаСЦГ и ПоезијаСРБ


Љубодраг Обрадовић, председник Удружења песника Србије ПоезијаСРБ
додељује Годишњу награду овог удружења Томиславу Милетићу.

Погледајте Видео снимак Славише Паунковића из Крушевца /први део/ и /други део/

Томислав Милетић

Томислав Милетић је рођен у селу Варош (општина Ражањ) 1942. године. Учитељ је у пензији. Учитељску школу је завршио у Алексинцу 1962. а касније је ванредно студирао српскохрватски језик и југословенску књижевност (ВПШ у Нишу, Филозофски факултет у Београду и Скопљу). Од 1962. године радио је као учитељ у селима Жупе: Плочи, Грчаку, Мрмошу, Врбници, а једно време провео је радећи у Француској у Клермонт Ферану, Лиону. Вијену, Ле Крезоу, Вилфраншу сир Сони. На Радио Крушевцу годинама је припремао и водио једносатну емисију „Хронике и хроничари“, а уредио је и више ТВ емисија популаришући истраживања прошлости крушевачког краја и културе српског народа. Урадио је сценарио за филм „Клевета“ и збирку анегдота под називом,“Учитељи“.

Библиографија. „585 година Велике Врбнице“, монографија КШ 1998., „Легенде о Светоме Сави“, збирка песама, 1999. „ Јелена“, збирка песама 2001., „Копча – летопис комите“ 2002., „Капетан Веса“, историјски роман 2002., „Мрмош – село Милоша Обилића“, монографија 2004., Од 2004 до 2009. роман „Проклета земља“ 1 – 4. „Реља – летопис команданта“ 2007, „Жупски мадригали“– збирка љубавне поезије 2006, „Ђура – летопис сељака“ 2007, „Жупске школе и учитељи од 1837. до 2007.“ монографија 2007. “Милош Обилић у моравским легендама и расинском предању“ 2008, збирка текстова и песама, „Грчак и Ботурићи – села испод Козника“ монографија 2009, „Песме за велику и малу децу“ збирка песама 2009, Историјски роман „Деспот“ 2010. 2012. објављује две књиге: „У име бога, у име краља и у име каме“ и „Озна све дозна“ а приредио је и штампао књигу Антонија Маринковића „Расински партизански НОП одред“, (Све књиге издао му је Историјски архив у Крушевцу и Културни центар Крушевац) 2012. Град Крушевац издаје друго издање романа „Капетан Веса“ и приређује свечану академију у Народном позоришту.

Из „МАЛА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА КРУШЕВАЧКОГ
КРАЈА“ Мр. Слободана Симоновића

Награду је присвојио Томин унук
Светлана Ђурђевић
Даница Гвозденовић
Милан Милетић и Мића Живановић – А сад адио!


Милан Милетић и Мића Живановић – А сад адио!


Горан Минић


Далибор Ђокић


Мића Живановић


Живота Трифуновић


Драган Тодосијевић


Даница Рајковић


Вељко Стамболија


Ивко Михајловић


Драган Матејић


Драгиша Павловић Расински
Милан Милетић Милке
Милан Милетић Милке
Живомир Миленковић
Живомир Миленковић
Славиша Паунковић је снимио Годишње сусрете ПоезијаСРБ
Зора Митровић


Зора Митровић


Мирко Стојадиновић


Никола Стојановић


Никола Стојановић


Никола Стојановић


Саша Милетић


Саша Милетић


Љубодраг Обрадовић


Љубодраг Обрадовић


Љубодраг Обрадовић


Љубодраг Обрадовић


Љубодраг Обрадовић


Дејан Ристић


Дејан Ристић


Светлана Ђурђевић


Томислав Милетић

Овај чланак прочитало је 253. посетилаца сајта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezija.rs/pesnici/susreti-pesnika/godisnji-susreti-pesnika-poezijasrb-31-01-2014-krusevacko-pozoriste-u-1800/

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.