Милена Вукоје Стаменковић – Промоција поезије у Крушевцу 22.10.2014.

У заједничкој организацији Крушевачког позоришта и Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ, 22.10. 2014. године у 18:00 часова у малој сали Крушевачког позоришта одржана је промоција књижевног стваралаштва Милене Вукоје Стаменковић, књижевнице из Берна, Швајцарска. У промоције су поред ауторке учествовали и Светлана Ћурћевић, Латинка Ђорђевић и Љубодраг Обрадовић и крушевачки песници: Саша Милитећ, Дејан Ристић, Мирко Стојадиновић, Драган Тодосијевић и Слађана Бундало. За музички тренутак су се побринутили Момчило и Далибор Накић и Драгица Калас.

Милена Вукоје Стаменковић је песник, приповедач, новинар и преводилац. Пише и објављује на српском и немачком језику. До сада је објавила пет књига поезије и две књиге прича. Објављивала је у многим листовима и часописима, са поезијом и прозом заступљена је у многим заједничким књигама, зборницима и антологијама на српском, немачком и енглеском језику… Члан је Удружења књижевника Србије, Удружења швајцарских писаца АдС и Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ. Члан је и Удружења српских писаца у Швајцарској, чији је председник била од 2009. до 2011. године. Живи и ствара у Берну, Швајцарска.


Милена Вукоје Стаменковић

Латинка Ђорђевић, Милена Вукоје Стаменковић и Светлана Ћурћевић

Милена Вукоје Стаменковић и Љубодраг Обрадовић


Момчило Накић, Далибор Накић и Драгица Калас


АТЛАНТИДА

Атлантида
Куца срцем Балкана
Песму тражи
А песма
Да зна да лаже
Комадић меса на столу
Био би
Као планина
Срећан човек
Што по контејнерима
Храну тражи
Ех,
Да је краљица
Украла би
Лажне осмехе
Ратове
Забранила их
Људима ушла у срце
Шапучући
Пробудите се
Погледајте се
Ухватите за руке
Ех,
Да може
Где би нам био крај
Нама на Балкану

© Милена Вукоје Стаменковић

 

Милена Вукоје Стаменковић је песник, приповедач, новинар и преводилац. Пише и објављује на српском и немачком језику. До сада је објавила пет књига поезије и две књиге прича. Објављивала је у многим листовима и часописима;поезијом и прозом заступљена је у многим заједничким књигама, зборницима и антологијама на српском, немачком и енглеском језику… Члан је Удружења књижевника Србије, Удружења швајцарских писаца АдС и Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ..

Члан је и Удружења српских писаца у Швајцарској , чији је председник била од 2009 до 2011. Живи и ствара у Берну, Швајцарска.

Прочитајте и …

 

Овај чланак прочитало је 151. посетилаца сајта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezija.rs/pesnici/susreti-pesnika/milena-vukoje-stamenkovic-promocija-poezije-u-krusevcu-22-10-2014/

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.