Песничка сусретања ПоезијаСРБ – април 2018.

У Крушевачком позоришту је 23.04.2018. године одржана традиционална месечна манифестација ПЕСНИЧКА СУСРЕТАЊА – ПоезијаСРБ, коју већ годинама организује и реализује Удружење песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу. Ово изузетно прозно, поетско и музичко вече зрачило је оптимизмом изговорене прозе, поезије и изведене озбиљне музике.

У првом делу вечери своје књижевно стваралаштво, прозу (из романа „ЗАПИСИВАЧ ЉУБАВИ“) и поезију представила је Слађана Дилић – члан Књижевног клуба „Милорад Бранковић“ из Лапова.

Видео снимак Песничких сусретања (први део) – Славиша Паунковић

Њој су помогли, читањем делова из романа и њену поезију, Дејан Петровић Кенац и Жана Мариана Прокић. За клавиром су вечерас биле младе и талентоване ученице Средње музичке школе „Стеван Христић“из Крушевца: Марија Вујић, Теодора Вешковац, Теодора Токовић и Кристина Дамјановић. У првом делу програма, Љубодраг Обрадовић – председник Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу поздравио је Слађану Дилић из Лапова и остале госте и пожелео доста оваквих песничких сусретања у данима који предстоје. Говорећи о роману „ЗАПИСИВАЧ ЉУБАВИ“ рекао је: „Овај роман је по садржају, динамици радње, теми и неочекиваном крају, прави бестселер и мој савет писцу је да га преведе на енглески и пласира на велико америчко и енглеско тржиште и тако оствари сан свих писаца, да се њихова дела: продају, читају  и донесе аутору славу а и новац“.

Цео снимак Песничких сусретања – Љубодраг ОбрадовићУ другом делу вечери своју поезију су говорили: Мића Живановић, Љубодраг Обрадовић, Светлана Ђурђевић, Ратко Тодосијевић Баћо, Градимир Карајовић, Даница Рајковић, Стефан Кнежевић, Миленка Весић, Дејан Петровић Кенац, Ина Хинић, Витомир Станојевић, Мира Смиљанић, Добринка Почековац, Драгослав Мирковић, Богдан Јевтић, Живомир Миленковић, Жана Мариана Прокић и Михајло Ћирковић Ћира(афоризми). Ова ПЕСНИЧКА СУСРЕТАЊА осмислио је Љубодраг Обрадовић уз велику помоћ Дејана Петровића Кенца и Саше Милетића, који су и водили програм. Био је ово још један у низу програма који је присутну публику држао у усхићењу до самог краја ове, пре свега поетске вечери.

Овај чланак прочитало је 55. посетилаца сајта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezija.rs/pesnici/susreti-pesnika/pesnicka-susretanja-poezijasrb-april-2018/

1 comments

  1. Dragi moji prijatelji, evo koristim ovu priliku da vam se zahvalim na gostoprimstvu i divnoj promociji koju sam održala u vašem mestu. Naše prijateljstvo smo samo učvrstili i iskreno se nadam da ćemo i dalje sarađivati.
    PESNIČKA SUSRETANJA ću pamtiti po vašim dragim licima i divnoj publici, koji su i sami bili učesnici.
    Želim vam uspeha u radu i da promovišemo naše radove.
    Srdačan pozdrav.
    Slađana Dilić

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.