Часопис за поезију ПоезијаСРБ бр. 22.

Видео снимио Славиша Паунковић

Поштовани посетиоци, у Културном центру Крушевац, на летњој сцени КПЗ, 11. 7.2024. године организовали смо промоцију часописа ПоезијаСРБ број 22. у сарадњи са Културним центром Крушевац. Промоцију су осмислили и водили Љубодраг Обрадовић, Милосав Ђукић Ђука и Љиљана Тамбурић. Све часописе можете погледати и бесплатно преузети на новом сајту поезија.срб .

На промоцији су учествовали: Мирјана Јана Бајић из Соко Бање, Даница Гвозденовић – (читала поезију Јоване Марковић, Миће Живановића, мр Ратка Тодосијевића, Градимира Карајовића, Драгана Ћирковића, Далибора Ђокића, Миљојка Милојевића и Александре Лутхандер), Драгојло Јовић – (говорио о часопису и поред своје читао поезију Бранка Мијатовића и Андреје Ђ. Врањеша), Миљко Шљивић, Боривоје Бора Видојковић, Милосав Ђукић Ђука – говорио о часопису и поред своје читао поезију Горана Минића, Нада Милосављевић Кети, Љиљана Тамбурић – (читала поред своје и поезију Сање Петровић), Олга Раденковић, Живојин Манојловић, Живота Трифуновић, Мирослава Смиљанић, Стефан Кнежевић, Снежана Поповић, Драган Марковић, Каја Томић – (говорила поезију Љубе Јовановића), Мирјана Јовановић, Милош Ристић, Нада Гајић – (говорила поезију Душка Трифуновића), Богдан Јефтић, и Љубодраг Обрадовић – говорио о часопису и поред своје читао и поезију Латинке Ђорђевић). За музички тренутак и техничку реализацију промоције био је задужен Иван Ђукић Ђука. Фотографије су забележили Ђурђија Обрадовић и Живојин Манојловић, а видео Славиша Паунковић и Љубодраг Обрадовић.

Download

У дворишту КПЗ, Мајке Југовића 12. одржаће се 11.7.2024. године у 19 часова промоција часописа ПоезијаСРБ број 22. На промоцији учествују аутори заступљени у часопису. Промоција се реализује у сарадњи Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ и Културног центра Крушевац.

 

 

Поштовани читаоци, драги песници, имам за Вас важну и лепу вест! Пред вама је Часопис за поезију ПоезијаСРБ број 22. Часопис је посвећен пре свега поезији, али постоје ту и дуге рубрике. Важно је да знате да је и овај број часописа доступан бесплатно у пдф-у на нашем сајту за све писце у часопису и посетиоце сајта. Ако до 15. јула 2024. године уочите неку грешку у часопису, (било да је везана за Ваше прилоге, било за остале садржаје)  јавите ми на мејл poezijasrb@poezija.rs. На исти мејл можете добити и све друге информације везане за овај број часописа.

УМЕСТО УВОДА – Љубодраг Обрадовић

При писању уводника, обично одаберем, једну или пар рубрика у часопису и посебно их препоручим читаоцима. Овога пута издвојио сам рубрику МАНИФЕСТАЦИЈЕ (ЉУБАВ И ВИНО 2024.) која садржи поезију са истоимене манифестације. Али не могу побећи ни од чињенице да су и остале рубрике у часопису квалитетне, и да Вам све садржаје часописа у овом 21.-ом броју часописа ПоезијаСРБ топло препоручим.

Дакле у овом броју имамо рубрике:

• УМЕСТО УВОДА;
•МАНИФЕСТАЦИЈЕ;
• ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВЕ;
• НОВЕ КЊИГЕ;
• ПРИЧЕ;
• ХУМОР И САТИРА;
• САВРЕМЕНИ ПЕСНИЦИ – и у оквиру те рубрике;
• ПЕСНИКИЊЕ ИЗ НОВОГ САДА


Зато и опстаје констатација да је овај лист посебан. Ми заувек у Ваша срца уносимо лепоту поезије! Свака песма односно сваки садржај, који у часопису за поезију – ПоезијаСРБ прочитате или објавите, оплемениће и челичити Ваше тело и душу! Поштовани песници, ауторски хонорар за објављивање у часопису нисмо у ситуацији да платимо! Ако сте са тим сагласни, пошаљите нам свој рад.
Наш мејл је:
poezijasrb@poezija.rs

Овај чланак прочитало је 61. посетилаца сајта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezija.rs/pesnici/caopis-poezijasrb/casopis-za-poeziju-poezijasrb-br-22/

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.