„ДУША ТРОМОРАВЉА“ у ЋУПРИЈИ

Чланови Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ, уметничка група “Душа троморавља“  из Ћићевца извели су уметнички програм за пензионери из Ћуприје 11. 1. 2024. године.

Прво: Бранко Ћировић Ћиро –  гусле-отварање.

Даме и господо, другарице и другови, једноставно поштовани пријатељи! Добар дан! Ми смо уметничка група “Душа троморавља“ и желимо вам срећну нову годину и све предстојеће празнике.

Ево нас данас са вама уз жељу да вам, бар мало заједнички скренемо мисли са наше свакодневнице,да се заједнички присетимо оних дивних дана када смо сви били за једног, а један за све.када смо, без имало размишљања кретали на радне акције, на заједничке послове које смо обављали са вољом, знањем, својим умећем, не питајући за плату, за радно време,када смо помагали једни друге без трунке устручавања, када смо градили   и имали   ону дивну домовину, најлепшу на свету, својим неповратним зајмовима и акцијама.сетимо се само Скопља, Бања луке, Сплита, олимпијаде у Сарајеву када смо дали паре не размишљајући да се то гради  З е т р а, за Трајал, за 14. ОКТОБАР, за хотел Јуниор у Брзећу, и много, много других акција. Ми смо имали тако мало, али то мало смо знали да распоредимо да сви имамо по мало. Али, ми данас смо овде, код вас да се мало забавимо, опустимо и уживамо заједно.

Управо сте чули, на почетку нашег дружења гуслара,песника,афористичара и носиоца пет ударничких значака са радних акција и једног од најбољих акцијаша, који је са својих 16 године био један од најмлађих   градитеља   аутопута братство-једниство.са аутопута који је градио силазио је до Ћићевца, пио ону нашу,  до скора дивну црну, бљутаву воду, срео једно дивно девојче из Ћићевца, заљубио се и ту остао. Аутор је 17 књига песама и афоризама.сада да га чујемо   и као песника. (РОДОЉУБИВА Песма).

-Мирослав Мика Кркић, магистар економских наука, пилот, могао је да бира место где ће да живи и ради, али га вукло Ћићевачко блато, дивна она црна,бљутава Ћићевачка вода, луда Анђа, импрегнација, циглана …. Ту стао и остао.(РОДОЉУБИВА Песма).

-Ваши гости су и чувени музичари нашега краја: Љубиша Боровац-Боки – чувени и надалеко познати „убица микрофона“, овде морам да кажем да је из Сталаћа иначе Сталаћани ће да изваде око ако не кажеш одакле су. Певач групе „Албатроси“ који су жарили и палили, “убијали“ девојачка срдашца широм наше мале, али прелепе Србије, као и његов друг из истог састава, чувени гитариста Дејан Живковић из Ћићевца. Не зна се за којим су девојке више вриштале и јурцале. Још један врхунски музичар је вечерас са вама, чувени Којица, виртуоз на хармоници који и даље ломи женска срца крушевачких дама. Оне бришу марамицом своје сузне очи кад год га виде.

-Миодраг Глигоријевић, није Ајга, већ Миган, рођен у Пјковцу, глумац и управник параћинског позоришта, песник, афористичар, аутор неколико романа и монодрама.ломио је срца озбиљних дама,и још увек их ломи (родољубива песма).

– Миле Лазаревић из Ћуприје.

-Моја маленкост, Бора Видојковић, аутор романа „Де си, бре, Станимире“?, Писан на изворном нашем језику, кога наука класификује као косовско-ресавско наречје, који је изванредно примљен код читалаца, као  и романа „кафански другови“, који је био од стране издавача номинован за нинову награду, збирка прича „очеви опанци“ је такође лепо примљена код читалачке публике. (Родољубива песма).

-Идемо сада поново, истим редоследом, али овога пута љубавна поезија: Бранко, Мирослав, Миле, Боки и Дејан, Миган, Бора, Којица хармоника.

-Сада шаљива поезија, или по избору, истим редоследом.

Вечерас су са Вама и три афористичара, ми не знамо који је бољи, јер су обојица изванредни, сада ће те их чути, па сами пресудите: Бранко Ћировић, Миле Лазеревић и Миган Глигоријевић.

Хвала вам на стрпљењу и пажњи, па ако смо вам се допали, ви нас зовите поново, довиђења и наш велики поздрав и сву срећу у животу! /Бора Видојковић/

 

Овај чланак прочитало је 16. посетилаца сајта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezija.rs/pesnici/humanitarne-akcije/dusa-tromoravlja-u-paracinu/

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.