Конкурс „СТИХОЉУБЉЕ – ПоезијаСРБ 2021.“

Поводом дана оснивања (17. 9. 2012. године), Удружење песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу расписује:

Први виртуелни међународни поетски конкурс за 2021. годину под називом “СТИХОЉУБЉЕ – ПоезијаСРБ”

На поетском конкурсу могу бити заступљене све врсте поезије (љубавна, родољубива, рефлексивна, социјална, елегична и друге) на српском језику. Право учешћа имају сви песници, а разврстали смо их у две категорије:

 • млади песници (ученици средњих школа и студенти),
 • одрасли песници из земље и иностранства

Можете учествовати са највише 1 Вашом песмом, без обзира да ли је објављивана или не.

Песме се објављују у писаном облику на сајту www.poezija.rs у категорији “СТИХОЉУБЉЕ – ПоезијаСРБ”. Песме на сајту може објавити сам аутор који учествује на конкурсу, а може их послати на мејл: stiholjublje@poezija.rs како би их на сајту објавили уредник сајта Љубодраг Обрадовић или модератор Драгојло Јовић.

Видео снимак Ваше песме (у формату mp4) можете послати на мејл: stiholjublje@poezija.rs ако желите да учествујете у Виртуелној промоцији ове манифестације која ће се одржати 17.09.2021. године у 20:00 часова на каналу YouTube у видео програму под називом “СТИХОЉУБЉЕ – ПоезијаСРБ“.

Приликом снимања Ваше поезије водите рачуна да телефон буде у водоравном положају да би и снимак био водораван.

Радове можете објавити на сајту www.poezija.rs , или послати у писаном облику, односно видео формату (mp4) на мејл: stiholjublje@poezija.rs најкасније 05. септембра 2021. године до 24:00 часова.

Сви радови обавезно треба да садрже податке о аутору (име, презиме, место становања, мејл, телефон) као и податке о школи или факултету и назнаку за коју категорију шаљете.

Ако имате нејасноћа, питајте на мејл: stiholjublje@poezija.rs и добићете одговор од уредника или модератора сајта.

Радови се не враћају. Слањем радова, аутори радова су сагласни да се њихови радови могу објавити без новчане накнаде ауторима, а по сопственом избору Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ и то:

 • у часопису ПоезијаСРБ који излазe двапут годишње (следећи број 17. излази у другој половини 2021. године),
 • на порталу www.poezija.rs
 • на YouTube
 • и на другим друштвеним мрежама и издањима организатора ове манифестације.

Одлука о добитницима награда (три награде, у свакој категорији) биће објављена на порталу www.poezija.rs до 12.09.2021. године. Добитницима ће награде тј. дипломе и награде у pdf књигама бити уручене виртуелним путем на Email који су у обавези да доставе приликом слање својих радова.

Виртуелна промоција ће се одржати 17.09.2021. године у 20:00 часова на каналу YouTube у видео програму под називом “СТИХОЉУБЉЕ – ПоезијаСРБ“. Победници у обе категорије биће позвани на неку од манифестација Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ, која ће се одржати у току 2021. године (или касније) да изговоре награђене стихове и добију награде (диплому и књиге).

Организатори нису у ситуацији да сносе никакве трошкове учесницима конкурса у вези са припремом уметничких радова (видеа и поезије), као ни трошкове доласка и боравка у Крушевцу на на неком од програма овог удружења…

Још једном Вас подсећамо и (надамо се) појашњавамо:

 • Песме се шаљу као видео снимак (mp4) на мејл: stiholjublje@poezija.rs и објављују се истовремено у писаном облику на сајту www.poezija.rs у категорији: “СТИХОЉУБЉЕ – ПоезијаСРБ”. Радове можете послати у видео формату mp4, односно објавити у писаном облику на сајту www.poezija.rs најкасније 05. септембра 2021. године до 24:00 часова.
 • Песме на сајту објављује сам песник који учествује на конкурсу. Ако има проблема код постављања може контактирати уредника сајта Љубодрага Обрадовића и модератора Драгојла Јовића на мејл: stiholjublje@poezija.rs .
 • Виртуелна промоција заказујемо за 17.09.2021. године у 20:00 сати на каналу YouTube у видео програму под називом “СТИХОЉУБЉЕ – ПоезијаСРБ“.
 • Добитницима ће награде тј. дипломе и награде у pdf књигама бити уручене виртуелним путем на Email који су у обавези да доставе приликом слање својих радова. Победници у обе категорије (1. млади песници и 2. одрасли песници) биће позвани на неки од програма Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ, која ће се одржати у 2021. години (или касније) да изговоре награђене стихове и добију награде (диплому и књиге).
 • Организатори нису у ситуацији да сносе никакве трошкове учесницима конкурса у вези са припремом уметничких радова (видеа и поезије), као ни трошкове доласка и боравка у Крушевцу на на неком од програма овог удружења…

 

Овај чланак прочитало је 79. посетилаца сајта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezija.rs/pesnici/konkursi/konkurs-stiholjublje-poezijasrb-2021/

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.