5 ПЕСНИКА И ВИ – У Клубу КЦК по четврти пут

 
У суботу, 30.09.2017. године у Клубу КЦК у Крушевцу одржана је по четврти пут поетско-музичка манифестација „5 ПЕСНИКА И ВИ“. У програму су учествовали песници: Весна Михајловић, Живота Трифуновић, Аријана Хинић, Богдан Јевтић и Сандра Миладиновић…  Да све не буде поезија постарали су се изводећи музику: Владица Радојевић, Сандра Миладиновић и Драган Живановић. Програм је водио и осмислио Љубодраг Обрадовић. Програм су организовали и реализовали Удружење песника Србије – ПоезијаСРБ и Културни центар Крушевац. 


Заједничка слика учесника програма

 

 


Самдра Миладиновић

 

Богдан Јефтић

 

Аријана Хинић

 


Живота Трифуновић

 


Весна Михајловић

 


Владица Радојевић

 


Драган Живановић

 


Сандра Миладиновић и Драган Живановић

 

Љубодраг Обрадовић је осмислио и водио програм Кратке аутобиографије песника

Миладиновић Сандрa – Мајра, рођена је у Крушевцу 17.07.1971. године. Одрасла је у сеоској породици оружена слогом и љубављу у складу традиционалним вредностима и православљем. Њена душа је обојена бојама завичаја, a пре свега долином реке Расине, као и обронцима Јастрепца и Копаоника. Економски факлутет завршила је 1994. године, али je одувек гајила велику љубав према уметности. Поезија је била њен хоби од првих школских дана. Активно пише задњих неколико година и издала је своје стихове у часопису “Поезија СРБ“ у бројевима:1,2,3,4,5/6 и 7. Поезија јој је објављена и у зборницима поезије “Окретање точка“; “За мирис божура“; “Пијемо живот и ја“.

Богдан Јевтић рођен 21.08.1965. године у Крушевцу, где и живи, ул. Шумадијска, по занимању Правник, ожењен отац двоје деце. Наравно члан Удружења песника Поезија СРБ. Награђиване песме: Међународни фестивал поезије „Месопотамија“ песма Љубавни лет бронзана повеља, у Ћуприји друга награда публике за песму Кишни дан, такмичење за песму месеца јула, прошле године децембра такође у Ћуприји диплома Божидар Ждерић за песму Мило моје. Песме објављене у Зборницима: Панонски галеб Суботица, Стојте галије царске – Поета Београд родољубива песма Шајкача, зборник Пелагићево Гори лила уочи илина, Златно перо Зајечар, у Зборнику уметничког клуба Лахор Пожаревац, Зборник Месопотамија, Зборник удружење песника Свети Сава Нови Сад.

Arijana Lola Hinić rođena je 9. novembra 1972. godine u Mostaru, u porodici Kandić. Usljed nemilih događaja, u maju 1992. godine napušta rodni grad, te se nastanjuje u Beogradu, a potom u Kruševcu, gdje neprekidno živi više od dvije decenije. Udata je i ima dvije kćerke. Pisanjem poezije i kratkih priča bavi se od rane mladosti. Posljednjih šest godina vrši funkciju sekretara u Pevačkom etno ansamblu „Lazarice“. Doživotni je zaljubljenik u rodni grad i on joj je neiscrpna inspiracija. Član je Udruženja pesnika Srbije – PoezijaSRB sa sedištem u Kruševcu. Njeni radovi su objavljeni u školskim časopisima, te u časopisu PUTEVI KULTURE i zborniku MOSTAR MOJ   GRAD, kao i u časopisu  PoezijaSRB. Objavila je knjigu poezije MostArijana u izdanju Udruženja pesnika Srbije – PoezijaSRB.

Живота Трифуновић. Рођен је у селу Кобиљу, око шест километара југоисточно од Крушевца. Ту је направио прве кораке, био ђак, омладинац, радник, пољопривредник… У селу и данас живи. Од самог почетка живота не памти баш лепе успомене. Породица, отац и мајка били су сиромашни, до новца се тешко долазило. После основне школе завршио је машинбраварски занат и имао ту срећу да одмах заснује радни однос. Тако је дошао до неке сигурности и почео да зарађује неопходни новац. Нови и бољи дани су већ били на видику. После одслуженог војног рока оженио се, добио ћерку и сина и наставио са сређивањем стамбеног простора и обезбеђивања материјалних услова за живот породице. Варедно је завршио трговачку школу, а на Вишој економској школи, остало му је неколико испита, када је одустао. Поезију пише од најмлађих дана, а прву песму је објавио на сајту www.poezijascg.com . Воли спорт, риболов и ужива у дугим шетњама природoм. Бави се свим пословима, занатским и пољопривредним и у свему има успеха. Живи у уверењу да ће свима остати у сећању као добар, вредан и сналажљив радник, а и да ће поезијом придобити симпатије читалаца. Данас је доживео да постане и оно последње у животу – пензионер. Објавио је две књиге поезије у издању Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу: “Дечје очи у огледалу села” и “И сељак може песник бити”.

Зовем се Весна Михајловић. Рођена сам 1965. године у Крушевцу. Завршила сам IX београдску гимназију, уписала Машински факултет, али сам га због удаје напустила. Живим у Шанцу крај Крушевца. Домаћица сам, мајка два сина. Пишем песме тек неколико година и објављивала сам их најпре у емисији Караван на РБГ,а затим у електронским часописима Афирматор и Шипак, у часописима поезије СРБ, у разним зборницима. Чланица сам књижевног клуба Богољуб у Јасици.

 

 

Овај чланак прочитало је 164. посетилаца сајта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezija.rs/pesnici/susreti-pesnika/5-pesnika-i-vi-u-klubu-kck-po-cetvrti-put/

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.