Caffee Cinema, Крушевац – Платите кафу стихом – ПоезијаСРБ на РТС-у

На сам СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ 21.03.2015. године, у Крушевцу у Caffee Cinema (Кајмакчаланска бб) – код Биоскопа Крушевац чланови Удружења песника и крушевачки песници попили су кафу и говорили своју поезију у оквиру акције Аустријске компаније „Julius Meinl“ *Платите кафу стихом*. Удружење песника Србије ПоезијаСРБ представили су Љубодраг Обрадовић, Светлана Ђурђевић и Душка Ерић, а стихове су говорили и крушевачки песници Ана Бербаков, Живојин Манојловић и Слађана Бундало. Овај поетски догађај забележиле су и камере РТС-а.

Иначе, за СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ Удружење песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу је под мотом *пезије никад доста* припремило четири програма обележавања овог за поезију важног датума и то: 17.03.2015. године у амфитеатру Цркве Лазирице промовисали смо књигу Мирка Стојадиновића *КАД СУ СВЕЦИ ПО ЗЕМЉИ ХОДИЛИ*, 19.03.2015. године у Крушевачком позоришту сусусрли смо поезију и музику са поесетиоцима и песнике из Крушевца са песницима из Ћићевца, 20.03.2015 у сарадњи са Еколошким покретом *БЕЛА БРЕЗА* из Крушевца извели смо ПЕСНИЧКУ РАДИОНИЦУ – ПРОЛЕЋУ У ПОХОДЕ за ученике Основне школе Владислав Савић Јан из Паруновца и наравно програм *Платите кафу стихом*, који смо већ описали.

*Svetski dan poezije eng. World Poetry Day UNESCO je proglasio 21. marta 1999. godine s ciljem promovisanja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom sveta. Na proglašenju praznika rečeno je da treba odavati priznanje i podsticaj nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima.* – VikipediA

За оне који су пропустили Дневник РТС 21.03.2015. године у 13:00 је овај снимак да погледају шта се то дешавало на сам СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ у Крушевцу у Caffeu Cinema (Кајмакчаланска бб) – код Биоскопа Крушевац.


ПоезијаСРБ на дневнику РТС-а 21.03.2015. године


Светлана Ћурћевић и Душка ЕрићСветлана Ћурћевић, Душка Ерић и Љубодраг Обрадовић


Живојин Манојловић, Слађана Бундало и Ана Бербаков

Овај чланак прочитало је 173. посетилаца сајта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezija.rs/pesnici/susreti-pesnika/caffee-cinema-krusevac-platite-kafu-stihom-poezijasrb-na-rts-u/

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.