Поетска позорница плус у Ћуприји октобар 2016 – Промоција часописа ПоезијаСРБ 5/6

Više slika na Fejsbuku

Часопис за Поезију – ПоезијаСРБ број 5/6, који je објавило Удружење песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу, промовисан је у сарадњи са Књижевним клубом *Душан Матић* из Ћуприје у оквиру Поетске позорнице ПЛУС 29.10.2016. године у Ћуприји. У промоцији часописа учествовали су песници: Борисав Благојевић, Милка Ижогин, Матилда Јанковић, Слободан Станковић, Мирко Стојадиновић, Јована Марковић, Ратко Тодосијевић Баћо, Дејан Петровић Кенац, Мића Живановић и Љубодраг Обрадовић, који је осмислио и водио ово представљање Часописа за поезију – ПоезијаСРБ пред великим бројем присутних песника. У наставку уводног дела промовисана је књига „СВЕ ЈЕ ЉУБАВ“ Живорада Милетића из Супске код Ћуприје. Промоцију је водио и осмислио Миле Лазаревић.

У другом делу ове изузетне поетске вечери одржан је такмичарски део Поетске позорнице ПЛУС у коме су се за песму месеца октобра са својим песмама такмичили песници: Бобан Куч, Александра Соколовић, Зоран Јовановић, Душан Јанков, Звездана Крстић, Милена Вучковић, Весна Вучетић, Гордана Миљковић, Јована Марковић, Дејан Станисављевић, Биљана Бабанић, Жика Милојевић, Живорад Милетић, Душан Марић, Слађана Мила, Жана Маријана Прокић, Мимица Костић, Божица Михај, Дејан Петровић Кенац, Ратко Тодосијевић Баћо, Јовица Николић, Радојка Ушурел, Мира Ракановић, Сенаид Абдић,Миомир М. Лакићевић, Мирослав Мирко Стојадиновић, Јовица Недељковић, Степановић Илија, Слободан Ђекић и Срђан Станковић. У ревијалном делу наступили су песници: Данило Банзић, Александар Дрндаревић Сингер, Мића Живановић, Милка Ижогин, Добрилка Петровић и чланови стручног жирија: Љубодраг Обрадовић, Миле Лазаревић и Слободан Станковић.

Одлуке о наградама донели су и стручни жири и публика:

Стручни жири у саставу: Љубодраг Обрадовић – председник, Слободан Станковић и Миле Лазаревић је једногласно је за најбоље изабрао песме: „Што те хоћу“ – Биљане Бабанић из Параћина и „Де се деде“ – Мирослава Мирка Стојадиновић из Макрешана, друго место поделили су Мимица Костић из Лесковца за песму „Танго љубави“ и Срђан Станковић из Крагујевца за песму „Маховина“, а треће место припало је Ратку Тодосијевићу Баћи из Крушевца за песму „О мени“ и Божици Михај из Вршца за песму „Родно село“. Похвале стручног жирија добили су Јована Марковић из Љубаве, Сенаид Авдић из Чачка, Гордана Миљковић из Параћина и Дејан Петровић Кенац из Крушевца.

Публика је за најбољу прогласила песму „Прозор у Ресавској“ Слободана Ђекића из Вршца, друга је била песма „Нећу више да спавам“ Илије Стјепановића из Крагујевца, а трећа песма „Кад ме не буде било“ Весне Вучетић из Крагујевца.


Добитници награда
Публика је за најбољу прогласила песму „Прозор у Ресавској“ Слободана Ђекића
из Вршца (први с лева)
Стручни жири у саставу: Љубодраг Обрадовић – председник, Слободан Станковић и Миле  Лазаревић  је једногласно је за најбоље изабрао песме: „Што те хоћу“ – Биљане Бабанић из Параћина и „Де се деде“ – Мирослава Мирка Стојадиновић из Макрешана


Јована Марковић – најмлађи учесник Поетске позорнице плус у Ћуприји


Часопис за поезију – ПоезијаСРБ број 5/6 промовисан је у сарадњи Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ

са Књижевним клубом *Душан Матић* из Ћуприје у оквиру Поетске позорнице ПЛУС


У наставку уводног дела промовисана је књига „СВЕ ЈЕ ЉУБАВ“ Живорада Милетића из Супске код Ћуприје


Više slika na Fejsbuku

 

Овај чланак прочитало је 88. посетилаца сајта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezija.rs/pesnici/susreti-pesnika/poetska-pozornica-plus-u-cupriji-oktobar-2016-promocija-casopisa-poezijasrb-56/

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.