Промоција Часописа – ПоезијаСРБ број 2 и Поетска позорница ПЛУС – Ћуприја октобар 2014.

Часопис за Поезију – ПоезијаСРБ број 2, који објављује Удружење песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу, промовисан је у сарадњи са Књижевним клубом *Душан Матић* из Ћуприје у оквиру Поетске позорнице ПЛУС 25.10.2010. године у Ћуприји. У промоцији часописа учествовали су песници: Борисав Благојевић, Милка Ижогин, Ђорђе Петковић, Саша Милетић, Мирко Стојадиновић, Јована Марковић, Драган Тодосијевић и Љубодраг Обрадовић.У другом делу ове изузетне поетске вечери одржан је такмичарски део Поетске позорнице ПЛУС у коме су се за песму месеца октобра са својим песмама такмичили песници: Мирко Стојадиновић, Сабах Ал Зубеиди, Саша Милетић, Гордана Марковић, Драган Тодосијевић, Добринка Петровић, Гордана Миљковић, Јована Ђорђевић, Мила Марковић, Слађана Спасић, Срђан Ђорђевић, Јована Марковић, Александар Дрндаревић, Мимица Костић, Даринка Лукић, Живорад Милоичић и Данијела Пешић. Одлуке о наградама донео је стручни жири и публика:

  • Стручни жири у саставу: Љубодраг Обрадовић – председник, Борисав Благојевић, Слободан Јовановић Стубички и Слободан Станковић једногласно је за најбољу изабрао песму НЕДОДИР Мимице Костић из Лесковца, друга је била песма БРАТ Мирка Стојадиновића из Крушевца, а треће место су поделили Саша Милетић из Крушевца са песмом ВИДИМ ТЕ и Данијела Пешић из Лесковца са песмом РАСКРШЋА. Похвале стручног жирија добили су Јована Марковић из Крушевца, Драган Тодосијевић из Крушевца и Гордана Миљковић из Параћина.
  • Публика је за најбољу прогласила песму ПРОСЈАК Срђана Ђорђевића из Лесковца, друга је била песма КАО НЕКАД Сабаха Ал Зубеидија из Београда, а трећа песма ИСТИНА Добринке Петровић из Ћуприје. 

У првом делу ове поетске вечери промовисали смо по четврти пут Часопис за поезију – ПоезијаСРБ број 2.
На Поетској позорници ПЛУС прво место за песму НЕДОДИР освојила је Мимица Костић из Лесковца

 

Овај чланак прочитало је 159. посетилаца сајта

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://poezija.rs/pesnici/susreti-pesnika/promocija-casopisa-poezijasrb-broj-2-i-poetska-pozornica-plus-cuprija-oktobar-2014/

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.